УГЛЕДНИ ЧАС – ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НАШЕГ КРАЈА

У понедељак, 19. новембра 2018. године учитељица Јасмина Мишић у трећем разреду, је одржала угледни час „Знамените личности нашег краја“. Овај час је завршетак једног мини пројекта на коме су деца радећи у групама испитивала живот и рад знаменитих личности нашег краја и као продукт тога урадили плакат који их представља.
Ти плакати су будући извор информација свима који желе нешто више да сазнају о њима. Сам час је био изузетно интересантан и динамичан. Стално смењивање активности деце : од представљања личности, асоцијација везаних за ту личност, извлачења кључних појмова везаних за личност, симбола који би га на најбољи начин представљао, постављање 3 кључна питања о свакој личности, такмичење приликом давања одговора, сумирање шта су ново научили а до сада нису знали. Изузетно добро организован рад у групама, добра сарадња унутар група и између група, обезбеђена слушаност излагања групе највљеним питањима…На крају, врло интересантан и креативан домаћи задатак : да изаберу личност из нашег времена која ће бити упамћена и која је по њима веома значајна и и образложе свој избор.
И сама евалуација на крају часа шта су ново научили, шта им је било лако, а шта тешко, подстиче децу на размишљање о сопственом раду и самоевалуацију својих активности као и развијање метакогнитивних способности. А видећемо ( из домаћег задатка) које су то личности које они сада препознају као изузетно вредне и о којим ће, по њима, будуће генерације говорити и поштовати.
Свакако изузетно и веома корисно са много добрих решења.

Copy of Jasmina plakat 7 Jasa plakat 1 Jasa plakat 2 Jasa plakat 3 Jasa plakat 4 Jasa plakat 5 Jasmina plakat 6 Jasmina plakat 7 Jasmina plakat 8 Jasmina plakat 9