Ђачки парламент

У нашој школи ђачки парламент је основан 2004/2005. године.Представнике ћачког парламента чине по два ученика из сваког одељења седмог и осмог разреда (7-1, 7-2, 7-3, 7-4; 8-1, 8-2, 8-3, 8-4).
Ђачки парламент је реализовао:
-Постављање кутија за ученичка питања
-Организовање тематских журки
-Дао предлог за асвалтирање спортских терена и постављење кошева
-Организација завршне свечаности за осми разред
-Организација удбалске утакмице између наставника и ученика

Ове школске године парламент ће реализовати:
-Хуманитарне акције
-Тематске журке ученика
-Повезивање са парламентима осталих школа
-Присустви парламетараца седницама наставничког већа
-Организовање квизова знања
-Уз помоћ ликовне секције улепшаће свој простор

Ђачки парламент
Сарадња са ученичким парламентом је још једна школска година лепо започела. Чланови парламента су се током првог полугодишта редовно састали и формирали тим који је сарађивао на свим пољима.
Током прве седнице дошло је до конституисања Ђачког парламента и подела задужења и улога, као што су представници ученика у разним комисијама и тимовима. Наставници су упознали ученике са планом рада парламента и једне од првих ставки који су организовали журке у септембру на тему “ Црно-бело “.
У октобру парламент се састао два пута. На првом састанку, односно другом по реду седници, прво се разговарало о поклон журци. Затим се договарало око организовања еколошких акција чишћења школског дворишта, а убрзо после тога у току месца одржана је и посебна акција чишћења лишћа у школском дворишту. На трећој седници парламент се договарао о подели задужења за Дан школе. Ученици су прпратили догађаје, сликали лепе призоре и описали шта се све дешавало тог дана.
Новембар је започео договорима око организације обележавања Међународног дана толеранције као и Межународног дана детета. 16.11.2018. одржана је презентација од стране чланова парламента свих разреда од петог до осмог разреда. Презентација је била изнимно поучна и подигла свест о свим врстама нетолеранција које су око нас свакодневно а можда и нисмо ни свесни. Ученици који су присуствовали предавању су активно учествовали у својим поступцима и решењима на разне ситуације. Међународни дан деце је такође обележио на симболичан начин где се сакупљени ученици испред школа састали и пуштали у ваздух балоне са својим именом. Током новембра одржана је још једна журка на тему “ Шиз-фриз “.
3.12.2018. године, на шестој седници Ђачког парламента, говорио је о активностима парламента у акцији “ Друг друге “, где се организовало сакупљање слаткиша и гардеробе за другаре. Као и сваке године, ова акција је била изузетно успешна и показала је несебичност свих ученика да својим учествовањем и доприносом сакупе ствари од којих су направили лепи новогодишњи пакетићи.
24.12.2018. године, говорило се о организовању новогодишњег журка. Хол је био украшен на прикладан начин како би осликавао празничну атмосферу.
У јануару на састанку Ђачког парламента говорило се о неколико ствари; учешћу у прослави школске славе – Светог Саве. Као и сваке године леп програм за који је задужено више наставника као и ученик, улепшао је овај дан. Парламент се такође договарао око присуствовања ученика седници Наставничког већег давања предлога око унапређења знања и дисциплине ученика.

žurka uživo Žurka Šiz-friz žurka obezbeđenje Zurka7decembar (2)_page-0001 ulaz na žurku Nova godina 2 Nova godina tolerancija V razred Nova tolerancija VI razred Nova godina 1 dežurni nastavnici i pomoćno osoblje žurka Dan tolerancije Deda Mraz Dan deteta Dan deteta 1 čišćenje 3 čišćenje 2 Akcija Drug drugu čišćenje 1 akcija čišćenja 20181116_140711 20181102_213602