Летопис 2021/2022

Школска 2021/22. година почела је у среду 1.9.2021. Свечани пријем првака и упознавање петака са одељењским старешинама организован је 31.8. 2021. У име школе и свих запослених добродошлицу им је пожелела наша директорка Весна Панић. Након тога заједно са новим другарима и учитељицом одлазе у учионице које ће им наредне четири године бити други дом.

Ове године имамо 4 одељења првог разреда. Учитељице које ове школске године воде први разред су:

1-1 Србијанка Остојић,

1-2 Јасмина Мишић,

1-3 Љиљана Митровић,

1-4 Весна Шарчевић.

 • -        Први дан у новој школској години, тачније први час у свим одељењима започео је свечано, интерпретирањем химне „ Боже правде“.
 • -        Ова школска година започела је непосредном наставому школи, али и даље уз превентивне мере. Коначно смо сви заједно у нашим учионицама.
 • -        У октобру, прва седмица октобра, обележена је Дечја недеља низом активности у којима су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. Током ове недеље значајну пажњу посветили смо деци којој је највише потребна солидарност, пажња, љубав и толеранција.
 • -        Октобар је и месец у ком славимо Дан школе. Обележили смо га у суботу, 16.10. 2021 године, а у понедељак, 18.10. 2021. године, први часови прве и друге смане били су посвећени Дану школе.
 • -        Крајем октобра Тим за сарадњу са породицом организовао је породичну шетњу ученика, родитеља и чланова колектива од Радаљског језера до Планинског дома Шарена буква и назад.
 • -        У новембру смо као и сваке претходне године, обележили „Недељу борбе против насиља“, где су се посебно ангажовали чланови Ђачког парламента са наставницом Наташом Џагић на челу.
 • -        Децембар је месец даривања, месец славља, среће, месец када се на све старане осећају позитивне вибрације. Тих дана спровели смо дивну акцију „ Пакетић за нашег друга .„ Огроман одзив свих ученика је похваљен од стране наше директорке и велики број пакета је подељен другарима којима је пажња свакако измамила огромне осмехе на лицима.
 • -        Још једна лепа активност спроведена је у продуженом боравку наше школе, где су учениции њихови учитељи, Оливера Стајић, Отилија Аврамовић и Слађана Трифуновић одржали Божићни и Новогодишњи базар. У гостима су им били и предшколци ПУ „ Бамби“. Сав приход од Базара уплаћен је на рачун наше суграђанке Кристине Обрадовић.
 • -        Школска слава обележена је скромно због епидемиолошке ситуације. Похваљени су сви ученици добитници награда за такмичење, награђени су и наставници и учитељи који су са њима радили.
 • -        Одржан је и „ Ускршњи базар“, организација боравка, а средства која су зарадили продајом искористили су овај пут за куповину лопти.
 • -        Ове године наши ученици су били веома успешни на бројним такмичењима, издвајамо само део по предметима:

СРПСКИ ЈЕЗИК: Окружно такмичење

 1. место : Тања Секулић 6-4
 2. место: Ана Илић 5-1, Лука Илић 6-3, Даница Милошевић 7-4, Ива Митровић 7-4, Јован Кулезић 8-1 и Ивана Лукић 8-3.

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА Окружно такмичење

 1. место: Даница Милошевић 7-4, Јована Тадић 7-2, Нина Поповић 8-1

Републичко такмичење 3.место: Даница Милошевић 7-4

РЕЦИТАТОРИ Републичко такмичење Петар Булатовић

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Окружно такмичење

 1. место и пласман на Републичко такмичење

Вукан Ставановић 8-1

БИОЛИГИЈА

На Републичком такмичењу учествовале су : Јована Тадић 7-2, Ивана Лукић 8-3, и Нина Поповић 8-1

ФИЗИКА Јован Кулезић освојио прво место на Републичком такмичењу и изборио пласман на Српску физичку олимпијаду на којој је освојио другу награду

ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА Јана Игњатовић 5-4 освојила треће место на Републичком такмичењу.

ИНФОРМАТИКА И РАЧУНАРСТВО Републичко такмичење

 • 2. место Јован Кулезић 8-1,
 • изборио је пласман на Српску информатичку олимпијаду- освојио другу награду.
 • На Европској информатичкој олимпијади освојио је бронзану медаљу

ХЕМИЈА Окружно такмичење 2.место : Јована Тадић 7-2, Вук Младеновић 7-3 и Ива Митровић 7-4 МАТЕМАТИКА Републичко такмичење 3.место: Тања Секулић 6-4 2. место: Вук Јанковић 6-3 РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ Републичка смотра: Јована Тадић 7-2 НОСИОЦИ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ:

 1. Грујичић Миња 8-1
 2. Ђукановић Марко 8-1
 3. Илић Огњен 8-1
 4. Кулезић Јован 8-1
 5. Пајић Андреа 8-1
 6. Патровић Андреј 8-1
 7. Полић Мина 8-1
 8. Поповић Матија 8-1
 9. Поповић Нина 8-1
 10. Предојевић Лука 8-1
 11. Симић Анђела 8-1
 12. Симић Катарина 8-1
 13. Вујиновић Алекса 8-3
 14. Лукић Ивана 8-3
 15. Марковић Таодора 8-3

ЂАК ГЕНЕТАЦИЈЕ Јован Кулезић, ученик генерације- вредан амбициозан и веома одговоран. Показао је интересовање за све предмете и жељу да буде успешан у скоро свакој области. Низао је успехе на такмичењима , смотрама, конкурсима, па чак је стигао на две Олимпијаде. Част нам је што је овакав ђак био ученик наше школе. Желимо му пуно успеха на даљем школовању.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Летопис водила: Љиљана Митровић