Летопис 2017/2018

Letopis

 

 

 

 

 

 

 

 

Почетак нове школске 2017/18. за сваког нашег ђака првака је један од најважнијих датума у животу, они ће по први пут чути школско звоно и сести у школске клупе.

Наши нови ђаци распоређени су у четири одељења, а дочекали су их директорица, педагог, психолог и њихови будући учитељи: Србијанка Остојић, Зорица Вукашиновић, Љиљана Митровић и Весна Шарчевић.

Желимо им пуно среће током школовања, пуно петица, још више добрих другара и безброј незаборавних тренутака.

Прва недеља октобра је већ традиционално Дечја недеља, а ове године обележена је под називом „ Мостови пријатељства међу генерацијама“. Обележена је на веома занимљив и креативан начин.

Од понедељка 16.10. 2017. почела је манифестација „ Антини дани“ која траје целу седмицу и завршава се у суботу 21.10.2017. године прославом Дана школе.

ПОНЕДЕЉАК- Књижевно вече, УТОРАК- Кофер театар, СРЕДА- Деца- деци( историјски час), ЧЕТВРТАК- Спортски дан, ПЕТАК- Изложба ученичких радова.

У школи се посебна пажња посвећује сарадњи са родитељима и на много начина веома успешно се остварује.

 У новембру је Тим за сарадњу са породицом организовао дружење родитеља, ученика и наставника

у припреми и разговору о здравој храни.

Традиционално  од 13-19. новембра обележили смо НЕДЕЉУ БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА.

У децембру, тачније 07. 12. 2017. организована је радионица под називом:“ Разговор о развоју школе“. Радионицу су организовали чланови Тима за развојно планирање

Школска слава обележена је 27. јануара. Домаћин славе биле су три лозничке предузетнице: Јасмина Алексић, Мирјана Лазић и Светлана Петровић.

-          Ове године одржана је манифестација Наука замалишане 10.03.2018. Велики број демонстратора- ученика показа је разна научна достигнућа. Фестивал је поново био веома посећен.

-          Наша школа , од фебруара 2018. је на званичној платформи Министарства просвете, науке и технолошког развоја на пројекту Електронског дневника. Прва смо основна школа у граду која је ушла у овеј пројекат.

-          Ушли смо и у пројекат „Strengt2 Food“, европски пројекат здраве исхране који окупља 30 партнера из 13 европских и 2 азијске земље. Од укупног броја 5 школа је из Србије, а ми смо једна од тих школа. Овај пројекат има за циљ унапређење ефикасности европског система квалитета хране. У јуну месецу тачније 27. јуна гости школе су били Ратко Бојовић- координатор пројекта и Steve A Quare- носилац пројекта и главни координатор Ričard Simons.

-          Традиционално у марту месецу одржава се концерт хорске секције, тако је и ове године 22.03.2018. одржан концерт нашег хора.

-          ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ и МАНИФЕСТАЦИЈА „ АНТИНИ ДАНИ“, као ваннаставни пример добре праксе, на конкурсу „ Примери успешних ваннаставних активности у основним и средњим школама и ваннаставних активности у домовима ученика у Србији“, нашли су се у  КАТАЛОГУ УСПЕШНИХ ПРИМЕРА у конкуренцији преко 600 учесника.

-          2.1 и 22. 04, 2018. године реализован још  један семинар у нашој школи: „ Методе активно оријентисане наставе“, а 27.05. 2018. године одржан је семинар: „ Сингапурска математика- од проблема до решења“.

-          У петак, 02. јуна у Београду наша школа је потписала уговор саМинистарством правде. Одобрена су средства за замену подова у старој школској згради, што је и урађено током летњег распуста.

-          Песмом за крај школске године- Видовданска свечаност коју је реализовала вероучитељ Драгана Деспотовић са ученицима- хор и рецитатори одушевили су све за крај ове школске 2017/18. године.

-          Ове године наши ученици су били  веома успешни и на бројним такмичењима, издвојићемо само неке по предметима:

-          СРПСКИ ЈЕЗИК: пласман на Републичко такмичење Тина Аничић осми разред

-          КЊИЖЕВН АОЛИМПИЈАДА: друго место на окружном Милица Марковић и Тамара Савић

-          РЕЦИТАТИРИ: пласман на Републичко такмичење Петар Булатовић 2-2

-          МАТЕМАТИКА: 3. место на Републичком такмичењу Богдан Петровић 7-4 и учешће Никола Б. Марковић 6-2

-          КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА ( међународно такмичење из математике): 3 награда Никола Б. Марковић 6-2

-          АРХИМЕДЕС: Јован Кулезић- прва награда, похвала Дуња Стојановић и Никола Марковић

-          ФИЗИКА: друго место Никола Марковић и Срђан Максимовић 8-3, а Михаило Павлов похвала.

-          ИСТОРИЈА: пласман на Републичко такмичење Ђорђе Станчић

-          ХЕМИЈА: друго место на Републичком такмичењу Огњен Васић

-          ИНФОРМАТИКА: пласман на Републичко такмичење Дуња Стојановић 5-1 и Богдан Петровић 7-4

-          ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ: прво место на Републичком такмичењу Димитрије Павловић

-          Опростили смо се од још једне генерације осмака, било је пет одељења: 8-1- разредана  Милена Митровић, 8-2- Бранка Васић, 8-3- Горан Ђурић, 8-4- Весна Џиновић и 8-5 – Светислав Перишић.

-          Ђак генерације – Срђан Максимовић 8-3.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-          Школа је са листе технолошких вишкова упутила у Гимназију „ Вук Караџић“ Вању Јеремић ( 50%) школског педагога и Дејана Лукића ( 20%) наставника физичког васпитања и 10% у Средњу школу „ Свети Сава“.

-          Помоћна радница Добрила Бојић је током лета отишла у пензију

-          У пензију су на крају ове школске године отишли наши драги наставници Ленка Петровић – наставница математике и Милан Пејић – наставник техничког и информатичког образовања.

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Годишњи концерт хора

5

 

 

 

 

 

 

 

 

„Антини дани“

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фестивал науке