Димитрије Павлов освојио прву награду на Српској физичкој олимпијади

Већ једанаест година се на међународном нивоу одржава такмичење у знању из науке. Ово такмичење се назива Међународна научна олимпијада ( IJSO Internacional Junior Science Olympiad). Одржава се крајем календарске године, а на њој учествују ученицу  који су изашли из основних школа и започели образовање у средњој школи. На овој олимпијади ученици се такмиче у знању из три области : физике, хемије и биологије.

Такмичарски део у себи садржи израду задатака и извођење експеримената , чиме се вреднује и примена стечених знања. Србија на овом такмичењу учествује по девети пут ове године. Сваку од педесетак држава које учествују представља олимпијски тим сачињен од шест ученика, које предводе универзитетски професори, вође тима.

Ове године олимпијада ће се одржати у Јужној Кореји.

Тренутно је у току избор олимпијског тима, који ће представљати Србију на овом такмичењу. Тим од шест ученика се бира од четрдесет ученика, који су имали најбоље резултате на републичком такмичењу из физике у школској 2014/2015. години.

У суботу и недељу (5 и 6 септембар) је одржана СРПСКА ФИЗИЧКА ОЛИМПИЈАДА, на којој је извршен први одабир ученика. Од четрдесет ученика одабрано је њих десет.

Да учествују на СРПСКОЈ ФИЗИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ великим знањем стеченим вредним радом заслужили су следећи ученици наше школе:
Павлов Димитрије

 Радаљац Теодора

На СРПСКОЈ ФИЗИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ Димитрије Павлов је освојио ПРВУ НАГРАДУ и пласман на изборно такмичење.

Освојивши ПРВУ НАГРАДУ на СРПСКОЈ ФИЗИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ, Димитрије Павлов је остварио пласман на ИЗБОРНО ТАКМИЧЕЊЕ, на ком ће крајем октобра, кроз тестове из физике, хемије и биологије бити изабрано шест најбољих ученика из Србије, који ће чинити олимпијски тим Србије.

Павлов Димитрије је основну школу завршио у ОШ „Анта Богићевић“, одакле је понео и диплому ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ, а тренутно је ученик лозничке Гимназије „Вук Караџић“. До овог нивоа, ученицима у припремама су помагали наставници основних школа, а у наредна два месеца Павлов Димитрије ће се припремати за изборно такмичење, уз помоћ професора Гимназије „Вук Караџић“, чији је сада ученик и уз помоћ професора Физичког факултета у Београду, током припрема које се организују викендом у Београду.

Честитамо Димитрију на постигнутом успеху.

DimitrijePavlovSlika