ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ГИМНАЗИЈУ У ЛОЗНИЦИ И ПРИЈАВА ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ЗА ИТ СМЕР

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА У ВЕЗИ УПИСА У ГИМНАЗИЈУ ,,ВУК КАРАЏИЋ“ У ЛОЗНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2022/23.

Поштоване колеге директори и директорке, замолио бих Вас да информације у вези са уписом ученика у први разред за школску 2022/23. годину проследите ученицима осмог разреда у Вашој школи или их обавестите на Вама доступне начине. Не би било лоше уколико и педагози Ваших школа могу упути ученике са садржајем овог обавештења, као и да редовно посећују сајт гимназије.

- информације у вези са уписом ученика биће доступне на сајту школе, опција УПИС, у падајућем менију УПИС 2022. ( сајт школе: www.loznickagimnazija.edu.rs)

-у оквиру те опције биће кратка презентација о нашој школи, као и информације о изборним програмима-пакетима које ученици бирају приликом уписа, како би се упознали о сврхама, циљевима и исходима тих предмета. Свакако, на сајту могу погледати садржаје тих предмета када у претрази укуцају ИЗБОРНИ ПРОГРАМИ ( који су наведени за претходну школску годину, али је све исто и за наредну)

-Смерови у школи и бројно стање за школску 2022/23. годину:

1. друштвено-језички смер-2 одељења-60 ученика

2. природно-математички смер-3 одељења-90 ученика

3. рачунарски смер-специјализовано ИТ одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику-1 одељење-20 ученика максимално ( минимум 15 ученика). Укупно 170 ученика.

-Припремна настава из математике за ученике који желе да упишу ИТ одељење биће организована у другом полугодишту, о чему ће благовремено бити обавештени путем сајта школе и на овај начин, путем мејла ОШ.

-Све информације у вези са терминима пријемног испита и детаља у вези са тим, биће постављене одмах по добијању на сајту школе, опција УПИС, падајући мени УПИС 2022. За сада се зна да ће пријављивање за полагање пријемног испита бити у априлу 2022. године, а пријемни испит почетком маја месеца 2022. године.

-ВАЖНО: Сви заинтересовани ученици за припремну наставу из математике и уопште, који желе да упишу ИТ одељење, потребно је да се пријаве позивом на број 878-636 или путем имејл адресе: gimnazijavuk@mts.rs или direktor@loznickagimnazija.edu.rs

- Потребни подаци ( приликом позива или слањем мејла): име и презиме, назив ОШ,  место, контакт телефон ( мобилни) ученика и једног родитеља и имејл адреса ученика.

-Пријављивање почиње од понедељка 24.1.2022. и траје до понедељка, 28.2.2022. године, како бисмо март и април оставили за организацију припремне наставе.

- Ови подаци су нам потребни, како би их, и поред сајта школе, лично контактирали у вези детаља око пријемног испита.

–за све информације везане за упис и било какве недоумице у вези са истим, могу се обратити лично или путем телефона: 878-636 ( директор Дарко Несторовић), 875-923 ( секретар школе) или путем имејл адресе: gimnazijavuk@mts.rs или direktor@loznickagimnazija.edu.rs

 

Хвала свима на сарадњи!                                                  Директор гимназије

                                                                                           Дарко Несторовић, проф.