Обележавање 18. октобра Европског Дана трговине људима у нашој школи

С обзиром да је наша школа укључена у пројекат „Превенција трговине децом и младима у образовању“ на нивоу Републике Србије, школски тим је у оквиру активности посебно обележио 18. октобар  Европски Дан трговине људима и децом.

За  сва одељења појединачно , за ученике шестих и осмих разреда организована је вршњачка едукација. Одличну презентацију, прилагођену ученицима њиховог узраста припремили су ученици 6/1 разреда Марина Савић, Милица Марковић и Лука Николић. Гостујући у сваком одељењу , заједно са школским педагогом , ученици су имали прилику да се упознају са овом појавом и наравно дискутују о свему непознатом. Ову презентацију можете погледати ОВДЕ.

За ученике петих и седмих разреда је организована трибина, којој је присуствовало по 10 ученика из сваког одељења .

Наши гости на трибини су били представник Центра за социјални рад и два представника МУП-а. Најпре  су ученици шестог разреда приказали своју презентацију,  а потом се развила врло едукативна дискусија гостију са ученицима  о овој теми.  Ученици који су присуствовали трибини ће друге ученике у својим одељењима на часу ОЗ упознати са овим проблемом.

Веома је важна превенција у овој области, па ће школа и даље на различите начине радити едукацију и упознавање  деце о овој појави, коју је у великој мери врло често тешко препознати а производи веома тешке психолошке последице .

                                                       Школски тим за превенцију трговине децом

 

picture-001 picture-003 picture-005 picture-021 picture-022 picture-027 picture-028 picture-029 picture-031