Летопис 2020/2021

sl

 

 

 

 

 

ШКОЛСКА 2020/2021.

Још један септембар смо дочекали у веома необичним околностима, и даље су нам сасвим другачији услови за рад. И овог септембра радимо у за све нас потпуно новим начинима организовања наставе.

Наша школа изабрала је комбинован модел рада. Сва одељења подељена су на групе А и Б. Ученици од 1. до 4. разреда иду у преподневним сатима , прво једна група која има четири часа , а затим долази друга група која има три или четири разреда ( само ученици четвртог разреда).Од петог до осмог разреда је мало другачије организован рад, такође су подељени у групе , али тако да све групе имају наставу свакодневно ( три или четири часа). Пети и шести разред имају наставу до 16,00 часова, а седми и осми разреда до 19,00.Свакако, све ове околности нису нас омеле да на најлепши могућу начин дочекамо наше најмлађе ученике за који је овај дан нешто што не би требали никако заборавити. Тридесет првог августа прваке смо дочекали у школском дворишту. Добродошлицу им је пожелела директор школе, Весна Панић, као и њихове учитељице: Драгица Глишић (1-1), Радојка Стефановић ( 1-2), Ленка Стефановић ( 1-3). На жалост, још једном , уписали смо три одељења првака. Учитељица Јасмина Мишић прешла је у веће четвртог разреда.

Тешки моменти за нашу школу, уз сву ситуацију која је тренутно свуда око нас, у целом свету. Управо због недовољно уписаних првака , наша драга колегиница Зорица Вукашиновић проглашена је технолошким вишком и преузела је Основна школа

„ Кадињача“. Сву срећу и много успеха на новом радном месту од срца јој жели наш колектив.

Надамо се да ће ускоро почети лепи дани и моменти за све нас.

Током овакве ситуације , активности којима се наша школа увек поносила и којих је увек било много, на начин на који се сваке године то дешавало. Хор наше школе није могао уопште да се састаје па је и ове године манифестација „ Годишњи концерт хора“ изостала.

Дечја недеља је ове године организована на другачији начин. Водило се рачуна о здрављу и безбедности на првом месту деце, а потом и свих осталих учесника.

Дан школе обележили смо у недељу 18. октобра 2020. године. Ово је јубиларна 225 година рада наше школе. Ове године нам се писмом обратио наш бивши Ђак Момчило Арсеновић. Послао нам је податке за архиву школе.

-          Од 07 12. 2020. деца од 5. до 8. разреда поново су у кући и мају онлајн наставу.

-          Од 18.01. 2021. године почело је друго полугодиште и настава се одвијала као од септембра.

-          Ове године изостала је прослава Савиндана

-          Наставници наше школе су снимили часове за РТС, а то су Ненад Гајић, наставник математике, Љиљана Митровић, учитељица и Светлана Павловић, учитељица. Снимљено је 5 часова. Часови су снимљени за ученике који наставу прате путем телевизије.

-          У марту је реализован тематски дан:“ Температура и влажност“, за ученике петог и шестог разреда. Био је то угледни час је је 16 учионица пратило часове

( три) путем слике и звука. Британски савет предложио је школи да наставнике који су реализовали ове часове на начин који су осмислили обавезно похвали , а припреме и материјал за овај час су ушли у Зборник радова добре наставе праксе.

-          У среду, 9. јуна књижевну трибину одржала је Јасминка Петровић, дечји писац.

-          За то време Лара Екберг, кувар амбасадора Шведске као и Маја Витки Гурман

-          Одржали су радионицу кувања са нашим ученицима. Овој радионици присуствовао је глумац и блогер Бојан Ивковић. Деци су још помагали и родитељи, а рад на пројекту „ Добра школска исхрана настављен је и у Тршићу, где су учествовали родитељи и директор школе.

-          Своје утиске о боравку у школи записали су у Летопису, а у њему стоји:“ Дивна деца која су дивно радила заједно као група. Надам се да сте добили инспирацију за здравију ужину. Било ми је задовољство да кувам са вама“, рекао је кувар из Шведске, Ларс Екберг.

-          Ову школску годину обележило је и то што многа такмичења због ситуације везане за Ковид нису ни одржана, али наши вредни ђаци ипак су постигли одличне резултате.

-          ФИЗИКА- Јован Кулезић, 7-1, 2. место на Републичком такмичењу

-          ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА- Даница Милошевић, 6-1, прво место на Републичком такмичењу

-          МАТЕМАТИКА- Јован Кулезић 7-1, похвала на Републичком такмичењу

-          ХЕМИЈА- Јован Кулезић 7-1, 2. место на окружном

-          СРПСКИ ЈЕЗИК- Тијана Враголић, 8-3, 3. место на окружном такмичењу

-          РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ- Јован Кулезић ( физика), 2. место на Републичком такмичењу, Исидора Перишић 8-4, ( ( енглески), 3. место на Републичком такмичењу, Дуња Јанковић 8-1 ( енглески), 3. место на Републичком такмичењу, Андреа Деспотовић 8-1 ( енглески), 3. место на Републићком такмичењу.

-          У јуну смо испрастили још једну веома успешну генерацију.

-          УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2020/2021 је Дуња Стојановић

IMG-d2a7a4322f3ad5fde6fac29800babde5-V

       

 

 

 

„ Будите своји , радите оно што волите и запамтите да треба бити упоран у раду. Таленат не значи ништа ако не радите на њему“.

 

 

 

 

Ове године испратили смо у пензију и нашу колегиницу, учитељицу Злату Ковачевић Павловић.