Летопис 2018/19.

 

Letopis

Школска година почела је 3.9.2018. године. Јутро првог дана у нашој школи, као и у свим осталим основним школама, протекло је у знаку добродошлице ђацима првацима. Ноое ђаке и њиховее родитеље поздравила је директор школе Весна Панић   и учитељице: Весна Деспотовић, Злата Ковачевић Павловић и Снежана Јанковић. Пожелели смо им одличан успех у школи, мноштво петица, још више добрих другара и пуно лепих веселих тренутака у школи.

Прве недеље октобра, традиционално, почело је обележавање Дечје недеље, ове године под слоганом „ Моје је право да живим срећно и здраво“. Ученици трећег разреда отворили су Дечју недељу поучним игроказом и музичким играријама.

Манифестација # Антини дани“ свечано је отворена 15.9.2018. године уз пригодан програм.

Наредних дана низале су се разне активности   које су завршене свечаном прославом Дана школе 19.10.2018. године. Ове године школе је прославила 223 године постојања.

Као и сваке претходне године и ове смо обележили НРДЕЉУ БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА, где су ученици старијих разреда одржали предавања млађим ученицима наше школе.

У децембру, тачније 7.12.2018. године одржан је заједнички родитељски састанак за родитеље ученика на тему. „ Вредновање постигнућа ученика – шта је оцена и како је прихватамо“. Школски психолог Гордана Марковић Сакић упознала је родитеље са вредновањем , тј. са улогом родитеља у формирању самопоуздања и сигурности код детета.

Наша школа укључена је у неколико пројеката, а један од њих је и „ Strenght2Food“- пројекат здраве хране. У оквиру овог европског пројекта у Новом Саду одржана је демонстрација кувања и саветовања где је присуствовала и делегација наше школе.

По први пут ове године у нашој школи организован је продајни Новогодишњи вашар у којем су учестовали сви ученици наше школе. Вашар је одржан 27. и 28. 12. 2018. године. По први пут наша школа је штампала и календар за 2019. годину који се такође куповао на вашару.

Од прикупљеног новца учитељи су опремили и последњу учионицу старе школске зграде са мултимедијалном опремом.

Школска слава обележена је 27.1.2019. свечаном академијом , коју су припремили заједнички наставница музичке културе зорица Вранковић и вероучитељ Сретен Тадић.

Ове године 27.3.2019. одржан је 15 јубиларни концерт нашег хора. Још једном је хол нове школе био мали да прими све оне који су желели да присуствују. Било је то дивно вече које се не заборавља.

Тим за сарадњу са породицом ове године организовао је многобројне активности и акције као што су акција уређења извора Свете Патке у Крајишницима као и сајам кућних љубимаца. Управо овај тим ради вредно како би сви заједно, и родитељи и деца и наставници допринели да школа и дом постану јединствена сфера и да деца у потпуности школу доживљавају као свој дом.

 

Још једна вест обрадовала је све у нашој школи. Наш бивши ученик Димитрије Павлов примљен је на неке од најпрестижнијих универзитета на свету- Кембриџ, Принстон и Харвард. По први пут у историји нашег града Димитрије је постао стипендиста Харварда. Желимо му много успеха у даљем школовању.

За нама је и веома успешна школска година што се тиче такмичења. Најзначајнији успеси су следећи:

- Јован Кулезић 5-1 , освојио прво место на Окружном такмичењу из српског језика

- Огњен Илић 5-1, освојио 3. место на Окружном такмичењу из српског језика

- Тамара Савић 8-1, освојила друго место на такмичењу Књижевна олимпијада

- Ученици Никола Марковић 7-2 и Богдан Петровић 8-4 учествовали су на Републичком такмичењу из математике и добили похвалу.

- Трећу награду на такмичењу Кенгур без граница освојио је ученик Богдан Петровић 8-4

- Математички турнир Архимедес: прва награда Никола Марковић 8-2, друга награда Богдан Петровић 8-4, треће награда Јован Кулезић 5-1 и Дуња Стојановић 6-1

- Дуња Стојановић 6-1 освојила друго место на Окружном такмичењу из физике

- Никола Марковић 7-2 освојио треће место на Окружном такмичењу из физике

- Јован Вучетић 7-3 освојио друго место на Окружном такмичењу из историје

- Игор Манојловић 6-4 и Немања Јовановић 7-2 освојили треће место на Окружном такмичењу из историје

- Кристина Јаковљевић 7-3 освојила треће место на Републичком месту из биологије

- Кристина Павличевић 7-1 друго место на Окружном такмичењу из хемије

- Окружно такмичење из информатике: прво место Јован Кулезић 5-1, друго место Богдан Петровић 8-4 и треће место Дуња Стојановић 6-1

- Окружно такмичење из географије: друго место Немања Јовановић 7-1, треће место Јован Вучетић 7-3

- На Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања Милица Петковић 7-3 и Илија Зобеница 8-1 освојили треће место

- Републичка смотра РЦТ- треће место Николина Станимировић 7-1 и

Јована Андрић 8-1

Још једна успешна генерација завршила је школовање у нашој школи. У овој генерацији било је четири одељења: 8-1 разредни Дејан Лукић, 8-2 – Владимир Ђукановић, 8-3- Горан Несторовић и 8-4 – Наташа Опачић.

Ђак генерације- Богдан Петровић 8-4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срећно и овој генерацији и не трудите се да будете бољи од других, будите најбољи за себе!

Летопис водила: Љиљана Митровић