ШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Тежећи да се приближи Европској унији и наше друштво улаже напоре у популаризацији науке.  Већ седам година за редом у Београду се одржава ФЕСТИВАЛ НАУКЕ. Више детаља о фестивалу можете видети на њиховој званичној презентацији http://www.festivalnauke.org/2013/rs/program.html

ОШ Анта Богићевић организује задње четири године посету овом фестивалу, за ученике шестог, седмог и осмог разреда. Посета фестивалу у великим групама, није погодна за ученике нижег узраста и због тога их школа не организује.

Да би у популарној представи науке могли да уживају и ученици нижих разреда наставници хемије, математике и физике су заједно са ученицима у школи, организовали школски фестивал науке, који је одржан  у јуну 2014. године. Поред популаризације науке намена овог фестивала је и упознавање ученика са предметима и наставницима, који их очекују након завршетка првог циклуса основног образовања, тј. четвртог разреда.

Наставници су заједно са ученицима искористили школска наставна средства, а поред тога су ученици виших разреда сами припремили део експоната. Демонстрaције су изводили ученици виших разреда. Ученици гости су имали прилику да учествују, питају или да сами изведу неку од радњи.

Интересовање ученика гостију, учитељица као и ученика демонстратора је превазишло сва очекивања организатора, тако да је постигнут начелни договор да се у наредној школској години опет организује школски фестивал науке, али уз повећање броја тема, предмета.

Организатори школског фестивала науке:

Хемија: Бранка Алексић (наставник), Катарина Берчек, Милица Богосављевић, Теодора Самарџија, Исидора Секулић и Јелена Опачић.

Математика: Бојана Божић (наставник), Тара Степановић, Димитрије Васић, Ивана Гавриловић, Драгана Ђукановић, Светлана Ђукановић, Николина Пантић и Борко Миловановић.

Физика: Владимир Ђукановић (наставник), Теодора Радаљац, Димитрије Павлов, Нина Станишић, Вук Станишић, Јован Конић, Милан Опачић, Драган Милијашевић и Вељко Враголић.