Пилот пројекат Олимпијског комитета „ Поштовање, пријатељство, изузетност

Наша школа је укључена у пилот пријекат који се реализује у 17 округа.  Ми имамо ту срећу да смо заједно са још 50 школа из Србије изабрани и укључени у пилот пројекат. Школски тим је сачинио план активности по недељама, а имамо срећу да су спортске, музичке, литерарне,еколошке,  научне и друге активности већ годинама уназад традиција и одлика наше школе. Пилот пројекат за нас је нешто ново а најбитније теме Олимписког образовања су радост игре, фер- плеј, поштовање другог и сопствене личности, тежња ка победи али и колективној , другарској победи. Олимпизам нас учи упорности, истрајности, стрпљењу… Олимпијке вредности су животне вредности. У овој недељи учимо о олимпизму, олимпијским симболима, о олимпијским играма уз помоћ апликације и садржаја који су доступни ученицима четвртог и петог разреда који су и учесници пројекта. Бавимо се физичким активностима. Ускоро ћемо организовати низ физичких, еколошких,  уметничких, биолошких радионица. И на самом крају у плану нам је организација Олимпијског квиза за четвртаке и петаке.

И након тог периода наставићемо са додатним планираним активностима. Школе које буду ушле у финале  које ће се одржати у Београду до половине децембра урадиће презентацију или снимак свог Олимијког дана, спремиће се за квиз знања као и за физичке активности које буду предвиђене.

Ми смо срећни што учествујемо , што ћемо кроз наставу физичког васпитања, музичку и ликовну културу, информатику, техничко и информатичко , биологију, покушати да овладамо поукама  поштовања, пријатељства и изузетности у свему што радимо  а посебно у животу