УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ

Како би се процедура уписа ученика у средње школе учинила ефикаснијом и једноставнијомМинистарство просвете , науке и технолошког развоја је успоставила јединствениПОРТАЛ ПОД НАЗИВОМ „МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА“ /http://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Pocetna.

Банер за овај портал се налази на сајту школе, са десне стране, у делу корисни линкови.

 

ШТА ЈЕ НОВО НА ОВОМ ПОРТАЛУ?

1. У периоду од 12. – 15.04.2021. родитељи ( или други законски заступници) ће моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа електронским путем ( и у нашој Гимназији за ИТ одељење). Пријемни испити у овим школама ће бити организовани у периоду од 7. -16. маја 2021. и родитељи ће моћи да он лајн остваре увид у резултате;

2. Све активности које се односе на завршетак основне школе и упис у средњу школу ће се обављати преко овог портала;

3. Од ове године листа жеља ће моћи да се поднесе и путем овог портала до 3. јула 2021.( о начину ученици ће бити благовремено информисани) . Оставља се могућност и подношења у папирној форми у школи 3. и 4. 07. 2021.;

4. На овом порталу ученици и родитељи ће бити информисани 11.07. 2021. у коју средњу школу је распоређено њихово дете ;

5. Такође ће електронским путем преко овог портала моћи да се обави упис у средње школе;

6. Повезаност са здравственим системом ће омогућити и информације о здравственом прегледу за стручне средње школе (електронски).

                   СВЕ ПОТРЕБНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ОДРЖАВАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЋЕ БИТИ ДОСТУПНЕ НА ОВОМ ПОРТАЛУ , ПА ПОЗИВАМО РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ДА ГА РЕДОВНО ПОСЕЋУЈУ.

Напомена:Полагање пробног завршног испита је одложено за 9. и 10. април 2021. Све потребне информације ученици ће добити благовремено.

У Google учионицама ОДЕЉЕНСКА ЗАЈЕДНИЦА ученици већ имају постављене, а и надаље ће бити објављиване све потребне информације везане за професионалну оријентацију припремљене од одељенских старешина и педагошко-психолошке службе школе.

 

Тим за професионалну оријентацију ОШ „Анта Богићевић“