Обраћање деци и родитељима

Untitled

ДРАГА НАША ДЕЦО И РОДИТЕЉИ,

нашли смо се у овој изненадној и непознатој ситуацији , надамо се не задуго.  Она  је потпуно нова и за вас и за нас. Како би успешно наставили даље, веома је важно да уложимо напор и сваки свој дан организујемо на најбољи и најлепши начин.

Сада су Ваше куће постале учионице, имате  и неке нове наставнике , уместо оловака имате „мишеве“ (више него до сада, али оловке су назменљиве) а  ваши учитељи и наставници вас воде преко рачунара у нова сазнања. Ново и изазовно! Зато је важно да добро  организујете ваше време и ово доживите као могућност  да будете самосталнији  у избору  и начину организације сопственог времена. И на крају, процените колико сте успешни у томе.

Потребно је да редовно пратите часове преко ТВ –а , покушате да будете максимално укључени, а након тога  сами себи поставите питање „Шта сам ново научио?“ и тако се у ствари преслишате. Ваши наставници  из школе ће се потрудити да Вам помогну у томе, тако што ће Вам редовно слати  додатне материјале за учење и проверу.

Али сада ће Ваши још значајнији партнери у учењу бити родитељи,тако што ће :

o   на најбољи начин организовати радни простор и место где ћете учити ;

o   бити уз Вас када правите план учења и  организујте своје слободно време(на сајту имате препоруке за усешно учење );

o   помоћи Вам да разумете како и овакво учење може бити интересантно;

o   стално контролисати Ваш рад и подстаћи Вас да уколико сте нешто пропустили  то урадите;

o   пратити заједно са Вама све информације које добијате од школе, редовно отварате електронску пошту и посећујете сајт школе;

o   водити рачуна о времену које проводите на рачунару ( то не сме бити предуго- имате могућност да га лепо расподелите);

o   заједно са Вама могу одабрати књиге које можете читати у слободно време;

o   заједно са Вама организовати физичке активности које ће Вас релаксирати ;

o   помоћи ће Вам да задржите пажњу и онда када Вам баш градиво и није претерано интересантно- објаснити  зашто је важно да то знате;

o   храбриће Вас и подстицати да радите сами, јер то је једини услов Вашег  напредовања..

Сада је врло важно да сами себи покажете колико сте одговорни, колико знате и можете да се бринете о себи и свом напредовању,  и искористите ову могућност другачије наставе о којој сте вероватно размишљали када Вам на часу није било интересантно  и  када сте желели да се што пре заврши. Имате прилику да организујете своје учење на начин на који желите, а да оно има резултате можда и боље од ових у школи. Нека Вам то буде изазов!

И на крају, а то је у ствари ПРВО , обавезно је и неопходно да се придржавате свих упутстава о одржавању личне хигијене и тако останете здрави!

Наша највећа жеља у овом тренутку је да се сви заједно што пре вратимо у школу , дружимо и учимо!

 

Колектив   ОШ „Анта Богићевић“Лозница