Светски дан толеранције

Поводом Светског дана толеранције, 18-ог новембра, ученички парламент је у сарадњи са наставницима организовао предавање на тему Дискриминације – Толеранције, свим ученицима  петог .

Ученички парламент је кроз напоран и предан рад осмислио низ излагања, предавања и активности којима су заголицали мисли осталих ученика. Поред уводне речи, видео снимака, слика и мноштва текстова ученици осмог разреда, чланови ученичког парламента, су постављали бројна питања слушаоцима и тиме их активно укључили у овај процес освешћивања о дискриминацији коју можемо видети на сваком кораку; од расизма, ксенофобије, полне дискриминације, дискриминације особа са инвалидитетом, верске нетолеранције чак и до нетрпељивости навијача различитих спортских клубова.

 Ученици петог разреда, који су схватили озбиљност теме, дали су одличне предлоге како решити проблеме и тиме допринели једној прелепој атмосфери сарадње старијих, млађих ученика и наставника.

Завршни део овог предавања осликан је дивним идејама ученика које су изложили на сликовитим паноима представљајући своје идеје, лепе мисли и речи толеранције.

Овакви догађаји су јако битни у одрастању сваког детета, не само као вид подизања свести о свету који нас окружује и људима којима је потребна помоћ и подршка, већ и као један леп вид сарадње свих ученика школе на тај начин развијајући осећај заједништва.

 

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed