„Кенгур без граница” 2019.

Ученици наше школе, њих 129,  су данас, 21.марта 2019. године, учествовали на међународном такмичењу.

Зашто је такмичење међународно?

Ученици у целом свету, у преко 70 држава, у исто време размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке.

За све такмичаре у свих 70 држава, такмичење је почело тачно у 10,00 часова.Основни циљ такмичења „Кенгур без граница” је популаризација математике. Циљ такмичења је и повећање интересовања за математику и природне науке, као и степена логичког и комбинаторног мишљења, разумевања текстова и примене стеченог математичког знања.

„Кенгур без граница” је тест такмичење. Награде се додељују после финалног такмичења. Сваки задатак има 5 понуђених одговора од којих је само један тачан. Тест садржи 30 задатака са три степена тежине (по 10 задатака) које ученици од 5. разреда основне школе до 4. разреда средње школе раде 90 минута. Ученици 3. и 4. разреда основне школе треба да одговоре на 24 питања за 75 минута и за њих су задаци подељени по тежини на групе пo 8 задатака. Ученици 1. и 2. разреда основне школе добијају 18 занимљивих задатака, подељених у три групе по 6 задатака, које треба да реше за 60 минута.

Чекамо прелиминарне резултате, а пре свега изражавамо задовољство због учешћа ,као и сваке године , у овом лепом међународном такмичењу.