Европски пројекат у који је школа укључена-Strength2Food -

20180627_095836 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strength2Food је петогодишњи пројекат финансиран од стране ЕУ који је започет у марту 2016.Финансиран је из престижног ЕУ праграма за истраживање и иновације Horizon 2020 који окупља 30 партнара из 13 европских и 2 азијске земље. Од укупног броја партнера 5 је из Србије а и наша школа је такође укључена у овај пројекат.

Иначе, партнери на Strength2Foodпројекту су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Европска тренинг академија EUTA,Економски факултет  Универзитета у Београду ,TopClass центар за учење старних језика и остали…Овај пројекат има за циљ унапређење ефикасности европског система квалитета хране, система јавних набавки и одрживост прехрамбених ланаца снабдевања кроз истраживања, иновације и демонстације.

У јуну месецу, тачније 27.јуна ,гости школе су били: Ратко Бојовић, координатор пројекта, др Steve A. Quarie- носилац пројекта и главни координатор и Ričard Simons- члан .

И при претходној посети 18.01.2018. године др S. A. Quarie, било је говора о томе шта је до сада урађено на пројекту и које су то следеће активности које нас чекају до краја ове године.На отвореним трибинама у Петници и Београду 04.06. 2018. године на којој је била и директорка школе, бавило се питањима квалитета хране, начинима припреме, нутритивном вредношћу и здравственим стањем најмлађе популације као и здравим и нездравим навикама приликом исхране.Потребно је променити ставове родитеља и деце о исхрани и школској храни. Гости школе у јуну месецу, са не баш лаким задатком који носи овај пројекат: Ратко Бојовић, координатор пројекта, др Steve A. Quarie- носилац пројекта и главни координатор и Ričard Simons- члан .