НЕДЕЉА ТОЛЕРАНЦИЈЕ И НЕНАСИЉА 13.11. – 17.11. 2023. ГОДИНЕ

ОШ „Анта Богићевић“ традиционално, сваке године обележава Недељу толеранције и ненасиља, са посебним акцентом на 16. новембар – Међународни дан толеранције. Ове године ученици и њихови учитељи и наставници су били веома инспирисани и ангажовани у обележавању ове, тако битне недеље, те су на тај начин настали многобројни слогани, панои, поруке ненасиља и љубави, презентације на ове теме, спортска дружења, радионице и још много тога, на општу радост и задовољство свих учесника. Захваљујемо се свима на ангажованошћу и труду који су уложили- од ученика, наставника, учитеља, психолога, па све до родитеља, са надом да ће љубав, толеранција и другарство и даље да владају нашом школом, онако како владају и у нашим срцима.

Ученици и учитељице које раде у боравку су направили Таблу пријатељства и пано – Разлике нас спајају

Љиља Пано- Разлике нас спајају боравак

 

 

 

 

 

 

 

 

Наши најмлађи ученици прваци са својим учитељицама Светланом Павловић и Оливером Стајић су направили дивне паное, са важним порукама.

1-3 Лола пано 1-4 пано

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици других разреда и њихове учитељице Весна Деспотовић, Анета Ракић и Снежана Јанковић су правили беџеве са слоганима против насиља и поруке љубави и другарства.

2.1 поруке 2-1 поруке

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-2 Б 2-2 Беџеви ЛЕПА РЕШ ЗЛАТА ВРЕДИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такође, ученици 2/2 и 2/3 су одиграли игру, коју смо у складу са овом недељом, назвали „Између две среће“. Сви су уживали и радовали се, а победило је другарство и фер плеј.

Између две среће

 

 

 

 

 

 

 

 

Психолог школе Гордана Сакић Марковић је одржала радионицу „Протокол о поступању у случајевима насиља“ за родитеље ученика 2. разреда, где је на занимљив начин, уз диксусију, приближила родитељима све што је везано за прилагођавање ученика на сумативне оцене, важност самопоуздања и начина поступања у случајевима насиља.

Радионица родитељски састанак

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици трећих разреда и њихове учитељице Србијанка Остојић, Јасмина Мишић, Љиљана Митровиђ и Весна Веселиновић Шарчевић су направили сјајне паное, са моћним порукама о пријатељству и толеранцији.

VESNA SARCEVIC Србијанка 3-1 пано србијанка пано

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици четвртог разреда са њиховим учитељицама Драгицом Глишић и Лалом Стефановић су били веома креативни и на маштовит начин нам пренели своје слогане о толеранцији и ненасиљу.

4-1 беџеви Лала поруке Лала

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици 5/3 су били у улози вршњачких едукатора, те су за све своје другаре петог разреда припремили и презентовали презентацију на тему „Другарство не познаје насиље међу вршњацима“.

5.3 презентација 5-3 презентација

 

 

 

 

 

 

 

 

На часу информатике у одељењу 7/2, на ком је присуствовала и директорка школе Весна Панић, ученици су дали свој допринос обележавању ове недеље.

7-2 Информатика

 

 

 

 

 

 

 

 

Одељење 8/3 је разговарало на тему хероја, одгледали презентацију на тему „Опасности које вребају са интернета“ и попуњавали су табелу- „Како и шта кажем када неког хвалим“.

Зорица 8-3

 

 

 

 

 

 

 

 

На крају, спроведено је и гласање за најбоље школске слогане. Конкуренција је била велика, али ученици од 5. до 8. разреда су изгласали 10 најкреативнијих и најлепших слогана!

  1. Лепе речи, форе нове, битна је толеранција ове школе.
  2. Бити јак не значи да слабије треба да понижаваш.
  3. Нећу тучу, хоћу слогу.
  4. Нећу да трпим, нећу да кријем, ни тугу да пијем- пробуди доброту у себи.
  5. Стоп насиљу- ширимо љубав.
  6. Осмехом другаре дирај, али срцем пријатеље бирај.
  7. Буди према другима какав хоћеш да они буду према теби.
  8. Насиље никако, доброта свакако.
  9. Дели срећу, имаћеш већу.
  10. Пружи руку и подели срећу./ Реши речима, а не насиљем.