„НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СА ВИШЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ“

НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СА ВИШЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ“

toler

Овим слоганом најављујемо вам ШКОЛСКУ НЕДЕЉУ ТОЛЕРАНЦИЈЕ И НЕНАСИЉА коју ове године обележавамо од 13. до 17.11. 2023. године. Потрудимо се сви заједно да промовишемо и подсетимо једни друге да су прави односи толерантни односи, са много разумевања и прихватања различитости, јер управо нас наше разлике чине јединственим!

 

 

 

 

 

ПОЗИВАМО ВАС ДА СЕ УКЉУЧИТЕ У СЛЕДЕЋЕ АКТИВНОСТИ:

  1. Продужени боравак ће направити:

-Таблу пријатељства

-Пано- Уважавање различитости.

  1. Учитељи ће, са ученицима од 1. до 4. разреда, писати лепе поруке, слогане и цртеже, правити одељењске паное, правити беџеве са порукама које су смислили, и учествовати у избору за школски пано- најбољи слоган.
  2. Ученички парламент ће, са наставницом Драгицом Џагић, направити 2 паноа- један ученици седмог, а други ученици осмог разреда.
  3. Ученици 8/4 ће бити вршњачки едукатори,те ће у 7. и 8. разреду пренети знање које су стекли на радионици КЗМ на тему емпатије и саосећања.
  4. На часовима ОЗ ће се одржати радионице на тему дискриминације и гледати едукативни филмови, са посебним освртом на Међународни дан толеранције 16.11.
  5. Наставници физичког васпитања ће организовати баскет- 3 на 3.
  6. Родитељима се упућује порука да могу да похађају обуке на сајту Чувам те- „Како да помогнем детету да не буде мета вршњачког насиља?“
  7. Ученициме се предлаже да на сајту Чувам те прођу обуку „Шта можеш да урадиш ако имаш сазнање да твој друг или другарица трпе насиље?“
  8. Наставници се подсећају да на сајту Чувам те прођу обуке  „Стратегије у раду са ученицима који показују проблеме у понашању“ и  Безбедно коришћење дигиталне технологије – превенција дигиталног насиља
  9. Учитељи 2. разреда ће одржати заједнички родитељски састанак, на коме ће психолог школе одржати радионицу „Упознавање родитеља са Протоколом поступања у школи у случајевима насиља“.
  10. На крају направити школски пано на коме ће бити исписане најбоље и најлепше поруке или слогани против насиља и дискриминације, а за исте ће гласати ученици од 5. до 8. разреда, путем онлајн групе.

 

„ПРУЖАМ РУКУ, НЕ ПОДМЕЋЕМ НОГУ!“

ТИМ ЗА ЗАШТИТУ УЧЕНИКА ОД НАСИЉА, ЗЛОСТАВЉАЊА, ЗАНЕМАРИВАЊА И ДИСКРИМИНАЦИЈЕ