Обавештење за ученике и родитеље- ПРОБНО ТЕСТИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА

Пре Првог пробног тестирања које је планирано за:

22.04.2020 – тест из српског језика

23.04.2020 – тест из математике и

24.04.2020. – комбиновани тест

14.04.2020. године -обавиће се ДЕМО тестирање ученика“ Упознај окружење за самопроцену знања”. (ЗУОВ)

14. априла биће могућ приступ платформи како би се проверили приступни параметри, како би се ученици упознали са окружењем, погледали упутства и урадили краћи тест.

1.Пробни испит ће се реализовати са платформе : mojaucionica.gov.rs 

 

2. Ученици( родитељи) добијају приступне налоге од одељењских старешина

( наредних дана ће добити)

3. Циљ тестирања је као и досада самопроцена досада стечених знања и резултати се неоцењују. Ученици ће добити резултате, а наставници ће имати увид у области које нису добро савладане.

4. Циљ нам је да се сви ученици укључе, прво 14.04.2020. на демотестирање, а потом и на Прво пробно тестирање.

5. Важно је и истаћи да ће тестови бити доступни 12 сати, и то у периоду од 8,00- 20,00 часова увече. Ученик бира време које му одговара за рад, а након истека тих 12 сати имаће и резултате свог теста.

_________________________________________________________

 

Поптпунија обавештења Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је припремио демо верзију теста „Упознај окружење за самопроцену знања“,  који треба да послужи ученицима да се на време, пре тестирања упознају са платформом. Након што од одељењских старешина добију налоге, очекује се да ће ученици од 14. априла 2020. године моћи да приступе платформи како би проверили приступне параметре, упозали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест. Демо тест ће имати  четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и моћи ће да се упознају са начином решавања.

Термини за онлајн тестирање

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика23. априла 2020. – тест из математике24. априла 2020. – комбиновани тестУченицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик накојем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након  дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.

 Желимо пуносреће у раду нашим матурантима!!!