НА “БИТОЛА ПИЈАНО ФЕСТУ“ – Прва награда Лозничанки

На трећем Међународном такмичењу “Битола пијано фест“ у Македонији Софија Јаковљевић, ученица другог разреда клавира Музичке школе „Вук Караџић“, у класи професорке Бојане Боцев Никић, освојила је прву награду. Такмичење је због епидемије коронавируса одржано онлајн, конкуренција је била велика, али је талентована Лозничанка успела да оствари одличан резултат.

 - Софија је већ прошле године освојила три прве награде, после само осам месеци свирања. Сада, после годину дана свирања остварила је још један успех. За два месеца је спремила нов програм за такмичење, што је веома тешко за њен узраст. Конкуренција је била јака, учествовало је око сто такмичара из 19 земаља па нас је резултат који смо управо данас сазнали још више обрадовао – каже професорка Бојана Боцев Никић.

Према пропозицијама такмичења, послат је видео снимак, забележен у школској сали, на којем се види извођење четири композиције, у трајању од седам минута. Рок за слање био је 9. новембар, а резултати су саопштени данас.

Иначе, Софија Јаковљевић је ученица четвртог разреда ОШ „Анта Богићевић“, а у музичкој школи је за само годину дана освојила четири прве награде на различитим такмичењима. Њена профосорка је описује као изузетно музикалну, упорну и одговорну, заљубљену у музику и клавир.

 Честитамо!

Screenshot_27