ТРИБИНA “ СТО ШКОЛА ЗА ДЕТИЊСТВО БЕЗ БОЛА“

Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије “ Доротеј“ из Београда уз подршку Министарства трговине , туризма и телекомуникација Републике Србије реализује пројекат под називом “ Сто школа за детињство без бола“

Одређени смо да као школа организатор трибине, на време обавестимо све потребне учеснике да би ученици старијих разреда основних школа активним учешћем на трибини стрекли одређена знања из заштите, безбедности , опасностима која их вребају са друштвених мрежа. Предавач је Влада Арсић уредник и новинар из Београда.

 Трибина je одржаna у ПОНЕДЕЉАК   02.11.2015. године у 12,30 часова у ДОМУ КУЛТУРЕ “ ВУК КАРАЏИЋ“ .Трибини су присуствовали 7/1 и 7/2 наше школе. као и ученици  ОШ “ Кадињаче“, ОШ “ Јован Цвијић“ и ОШ“ Доситеј Обрадовић“. Трајала је преко сат времена, а ученици су знатижељно поставњали питања. Научили су на основу искустава која су се већ десила , а не на основу тога да можда могу да се десе, да интернету и друштвеним мрежама прилазе на обазрив начин, водећи рачуна о себи као и о саговорницима са којима контактирају. Трибини су иначе присусвовали и наставници, стручни сарадници и представници Савета родитеља поменутих школа.  Школа организатор ће снимињен материјал проследити школама учесницама ТРИБИНЕ да би и остали ученици школе имали могућност упознавања са темом трибине и поукама које су свакако учесници трибине понели са собом.