УСПЕХ ИГОРА ВАСИЋА, НАШЕГ БИВШЕГ УЧЕНИКА

Игор Васић, ученик прве године лозничке Гимназије, доскора ђак „Антине“ школе, аутор је Збирке припремних питања из биологије за ученике осмог разреда.. Издавач је Регионални центар за таленте. Збирка је представљена и у нашој школи.

Oдлучио сам да прекратим муке својим вршњацима и онима који долазе после њих тако што сам написао Збирку припремних питања из биологије за ученике осмог разреда. Тога се није досетио ниједан наставник, што много олакшава ђацима када се припремају.

За такмичења из биологије постоје само уџбеници, нема никакве литературе и ту је за успех пресудно знање, али и срећа да ће се „потрефити баш оно што сте ви прочитали.“ Моја Збирка задатака из биологије може да послужи не само за такмичења, већ и за малу матуру као и за редовну наставу.

У осмом разреду учествовао сам на бројним такмичењима првенствено из биологије, проблем је био што смо у припреми морали да користимо пет уџбеника што је доста компликовано и одузима пуно времена, па сам дошао на идеју да осмацима олакшам учење и све те уџбенике који се користе сврстао сам у један. Радио сам пуна три месеца, започео  у јулу а завршио 24.  септембра. Рецензенти проф. Зора Кашиковић и проф. Јустина Ћосић-Јанковић су то касније погледали и збирка је задовољила потребне критеријуме.

Издавач је Регионални центар за таленте за округ Лозница.

Иначе, љубав према биологији пробудила је професорка Зора Кашиковић која је ове године отишла у пензију, захваљујући њој са такмичења из биологије враћао се са бројним наградама. На Окружном такмичењу био је први са максималних сто бодова, максималан број бодова имао је на државном такмичењу Регионалног центра за таленте, заједно са радом, освојио је 3. Место. Такође, у седмом разреду био је други на државном такмичењу.

– Код биологије ме све привлачи, волим биљке, волим човека, имам микроскоп од петог разреда на коме сваке недеље нешто проучавам – каже нам Игор који већ сада зна да ће студирати медицину која је и те како повезана са биологијом.

За разлику од својих вршњака, врло мало времена проводи за компјутером, више воли микроскоп, углавном је напољу са друштвом и често вози бицикл. Вршњацима поручује да треба да имају циљ у животу, којег могу остварити само ако су упорни и да од њега не одустају одмах на почетку, чим наиђу на неки проблем. Онда од остварења циља нема ништа.

Издавањем Збирке задатака, петанестогодишњи Игор Васић је показао и себи и другима да он од својих циљева не одустаје.

Сви заинтересовани се могу обратити наставници Јустини Ћосић-Јанковић.

igor (2) (1) igor (1) (1)